Jul 7, 2018, 3:09 PM  

Под липата 

  Poetry » Other
260 4 5

Нали ми обеща, че в късна вечер,

горещо – дива ще си под липата

и аз – едно подлъгано човече,

очаквах до безкрай сред аромата.

 

На цъфнала липа – приют за двама

във юнска нощ за сладострастен пир,

а тебе няма те, въобще те няма

и аз заспах сред дъхавата шир.

 

В съня ми появи се окрилена,

закичена с цветчета на липа.

Затича се, прегърна ме засмяна –

събудих се щастлив на утринта.

 

Макар, че в тая нощ не беше с мене,

не се почувствах изигран, унил.

Липата ли, друго ли по туй време,

ме омагьоса – сякаш с теб съм бил!

© Данаил Таков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??