Jan 26, 2010, 12:27 PM

Под старата лозница 

  Poetry » Love
1153 0 37

Бъди отмора в тежките ми

нощи,

опивай като вино

отлежало,

бъди от обич бухващ хляб

във нощви

и като крина, обичта ни

сбрала.

 

 

 

Под старата лозница, там,

на двора,

ти повдигнù от чèлото

воала,

за да запеят песни всички

хора,

целунал ме, че тебе съм

избрала.

 

 

 

Във восъчната ябълка ще

припознаем

декора: навес със сушащи

билки,

сред чийто аромат ще си

мечтаем

във зимни дни, след ласки

жарки.

 

© Петя Кръстева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??