Под светлината нощна на Венера
копнея аз за твоята прегръдка.
Сънувам ласките от бившето ни вчера -
върховната и споделена тръпка...
Сънувам остров девствен в океана.
Вълни докосващи ни с бели длани.
А после малка и закътана поляна,
където стихнали сме замечтани.
Но днес е есен прежълтяваща и блудна.
Напомня тя за вечната раздяла.
Листа прощават се с короните безшумно.
Дървета губят лятната си цялост.
Самият бог поглежда албиносно
(безстрастно, със студено безразличие).
Неумолимо трупат високосност
безбройни мигове белязани с безличие...
Но втренчен в светлината на Венера,
копнея пак за твоята прегръдка.
Сънувам ласките от бившето ни вчера -
върховната и споделена тръпка.
© Младен Мисана All rights reserved.