Oct 20, 2017, 11:46 AM

Подарок од време 

  Poetry » Love
294 2 9

Ми даваат подарок од време

за да го живеам по свое

за да го исполнувам со неброени денови

да ги поврзувам како алки

со графити од поезија

за да се смеам гласно во себе

а сепак нечујно за другите

малкуте луѓе што ме сакаат

ми даваат подарок од време

за да преживеам кога ќе ми треба.

© Sanja Atanasovska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??