Oct 6, 2023, 4:45 PM

Подавам ти го за оценка 

  Poetry » Humour, Other
209 1 0

Подам ли ти го във ръцете
и устно почнеш да го сричаш
ще ти разперя ли крилете,
ще те науча ли и да обичаш?

Или пък неговият вкус
от това ще те откаже,
и даже в пристъпи на гнус
езикът ти ще ме размаже?

Дали дълбоко ще проникна
докосвайки дори сърцето,
и цвете нежно ще поникне
във тебе, и оттам ще свети?

Ще го поемеш ли с омая
и в себе си ще го запомниш,
или, когато дойде края,
всеки спомен ще прогониш?

Не знам, но ето го, пред теб,
а изборът е твой, разкрих -
Детето на един поет,
или подобие на стих...

13.03.2023.

 

© Георги Каменов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??