Feb 24, 2016, 8:47 PM

Поглед от Витоша 

  Poetry » Civilian
359 0 1

Тъй както буря кърши клони       

и чупи стволове на две,

а дървояд на легиони

борòвете ни как яде,

 

превръщат горските масиви

в гора на восъчната свещ

и как цветущите ни ниви  

днес тънат в репеи и леш,

 

тъй моята душа более,

не може да приеме тя,

че над страната ни се реят

и дебнат хищните ята.

 

За да превърнат построеното

със толкова надежди, труд       

в развалина и претопено

във алчна пещ по знак на друг.

 

Те вярата Христова бавно

подменят с тази към Аллах,

а пък историята славна –        

без чувството за свян и грях.

 

И ако утре тя, гората,

из корен ще се прероди,

то за душите на децата

кой лихвите ще ни плати?

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • "За да превърнат построеното
    със толкова надежди, труд
    в развалина и претопено
    във алчна пещ по знак на друг."

    !!! Дано се опомним! И дано да е скоро!
    Хубав да е денят ти, Иване!
Random works
: ??:??