Aug 8, 2018, 1:48 PM  

Поискай от мене звезда 

  Poetry » Love
307 0 0

Не искай от мен да ти кажа, че много те искам
усети с ръка на челото как от обич по тебе горя!
Прочетеш ли на моите тайни желания списъка,
своето име ще видиш на всичките първи места!

 

Не ме питай дали до Смъртта ще съм винаги с тебе
камък до камък положени заедно – все така си седят!
Дали ги задържа прокопало в тях времето жлеба?
Любовта щом спои ги, спира времето лудия Свят!

 

Не си тръгвай от мен, ако толкова много ме искаш,
дори и да тръгнеш – ще те върне Съдбата назад!
Решиш ли във извор кристален лицето си да понаплискаш,
ще видиш и моето там,  до твоето в тази вода!

 

Не чакай на Чудо, което те прави по-видима
излез тук до мен с рокля от светлина...
Сърцата направи ни Бог сътворени от глина,
но вдъхна им дух и направи ни Мъж и Жена!

 

И нищо, че не живеем във Райска градина.
Ако стъпваме заедно двама – до живот ще сме там!
Поискай от мене звездата за Обич – Съдба за двамина,
ще я сваля от небето и в твоята длан ще я дам.

© Ангел Милев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??