ПОЛЕТ
Самолетът е толкова малък,
в океана над тази земя.
Още по-малка - кабината,
във която седя.
Колко е малко сърцето ми,
във сравнение с мене.
А във него има любов,
по-голяма от Вселената!
----
По повод днешния ден на авиацията и космонавтиката.
Написано е преди около 45 години.
Ех, оттогава любовта ми може малко да е понамаляла, а Вселената още се е разширила, но по принцип чувството и сега си е същото.
© Ангел Чортов All rights reserved.