Jul 26, 2014, 3:34 PM

Политическо 

  Poetry » Civilian, Strict forms
658 0 1

Днес цялата страна въздъхва облекчена,
но не защото вред елмази ще блестят
и не защото с мед и мляко ще текат
реките ѝ, възторг за цялата вселена;

 

ала защото днес тя бе освободена
от страшния товар, що вси уста кълнат,
да гледа как лъжи най-нагли се въртят
в пастта на тази твар от пъкъла родена.

 

Не змей пиян от власт и кърви беше той,
а червей прост, и роб, пред погледи безброй
усуквал се в калта до сетната минутка.

 

Зарий се там, позор за българския род!
От теб извръща лик самият небосвод,
невиждал досега тъй жалка проститука.

© Тошко All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Брей, направо библейски гняв се е излял тука!
Random works
: ??:??