Aug 26, 2016, 4:51 PM  

Полтъргайст 

  Poetry » Humour
521 1 8

Някой тайно, за утеха

все разваля му успеха

и с оценки си играе –

как ли да го разпознае?

 

Мисли нашият поет

от предчувствия обзет:

"Нарушава правилата!

Вече бръмна ми главата!

 

Доста ядове събрах –

ще му тегля як пердах!

А пък купя ли "Берета",

с радост ще го гръмна в нета!

 

Ами ако пък е То

извънземно същество

или Едгар Алън По

сътворил е ново зло?!

 

Ето, някои оценки

вече с пъпки са и с бенки –

в наш'та Стихоакадемия

сякаш има епидемия!

 

Но не мъничко мишле

тук оценките гризе! 

Щом поставят ми петица,

нещо пише ... единица?!"

 

Най-накрая се разбра,

че е някаква шега:

полтъргайст се криел в нета, 

оценявайки поета!

 

 

© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??