Jul 13, 2010, 3:50 PM

Помен 

  Poetry » Other
1062 0 4

На баба Найда

днес щеше да навърши 84 г.

 

Без твоята обичаща душа

и щедростта ти

нямаше да мога

да пазя още вяра във това,

че има и добри,

и честни хора;

че винаги, когато ме боли,

все пак ще мога нежност да отпия,

че в мигове на болест и вини,

в разтворени обятия ще се скрия;

че даже и сред грозните неща,

човек усеща смисъла да стане,

когато чувства нечия ръка

да се протяга, да подлага рамо...

Без теб едва ли щях да полетя

през детството високо в красотата

на радостта,

да имам любовта

и смело да живея по-нататък...

Без тебе, бабо, целият ми свят

би бил различен,

с инаква посока...

 

На този ден се моля за това

душата ти

да е високо!

С Бога!

© Руми Бакърджиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??