Aug 14, 2022, 10:22 AM  

Послание – (M. Sadiković – Osmanbašić, B. i H.) 

  Poetry » Other
244 3 4

ПОСЛАНИЕ

 

 Автор: Мерсида Садикович–Османбашич, Б. и Х.

 

Започнах с трън –

боде, а не боли.

 

Преминавам през мъглявата врата,

а виждам ясно.

 

Говоря без глас,

а гласът ми е звучен, за пиене.

 

За мен не съществува стена,

защото съм Дух – Послание.

 

Вземи си!

Мини през мъглата!

Говори, ще бъдеш чут!

Стани Дух! Имам нужда от теб!

 

 

PORUKA

 

         Autor: Mersida Sadiković – Osmanbašić, B. i H.

 

Krenula sam trnjem,

bode, a ne boli.

 

Prolazim kroz vrata maglovita,

a vidim jasno.

 

 

Govorim bez glasa,

a glas je zvučan, pitak.

 

Za mene nema zida

jer sam duh – poruke:

 

Krenite i vi!

Idite kroz maglu!

Govorite, čuće se!

Postanite duh – trebam vas!

 

   Б.а. Стихотворението е поместено в преводната ми петезична (многоезична) антология „Гласове от Балканите”, 2016 г.

 

 

Думи за автора:

 

Мерсида Садикович–Османбашич е родена през 1966 година. Пише проза и поезия. Нейните творби са включени в различни сборници и литературни списания в страната и чужбина. Те са преведени на словенски език. Тя е съавтор на пиесата „Ще се видим в галерията на сенките”. Ангажирана е като отговорник и редактор в издателски проекти, които са част от Асоциацията за култура „Нова светлина” (КНС) и е една от инициаторите на „КНС – международни литературни срещи“. Служи като координатор на „Литературни кръгове – КНС” и постигна значителни резултати за насърчаване на литературни творби от млади автори, при изготвянето на книга с поезия за публикуване. Има издадени две книги с проза: 1. „В моята страна” – сборник с разкази (2007 г.) 2. „Каменно перо” – сборник с кратки разкази (2011 г.) Живее и работи в Сараево.

 

 

© Латинка-Златна All rights reserved.

Author has locked rating.
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??