Feb 4, 2023, 8:27 PM  

Посред лятото 

  Poetry
167 2 4

На една пейка в парка

седнала

с дълга пола

се прави

че не забелязва

някого

тя

Отсреща

ням наблюдател

я пази

от случайни погледи

преднамерени

тя се преструва

че я няма

и тази лудост неочаквана

продължава дълго

Те двамата

са слепнали

като пингвини на екватора

разтекли се са

край морето

посред лятото

Обичат ги

красива двойка са

завиждат им

предават ги красиво

после оправдават се

че тъй и тъй било

какво е трябвало

но го е нямало

използват ги за параван

зад който се сношават тайно

Те двамата

всичко знаят

раждат светове

изчезва суетата

Събудили са толкова души

посяли красота

обичат се

и друго няма

© Петър Димитров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??