Со нежен допир
на прозорецот
посвета ти оставам.
Ги отворам очите на совеста
и никој нема да ми забрани
совршено да те опишувам.
Го продолжувам векот
на моите стари чевли
за да одам напред,
а љубовта
ме прашува дали можам да издржам
да го носам товарот
на една тешка посвета.
© Sanja Atanasovska All rights reserved.