Dec 23, 2006, 5:45 PM

Посветено... 

  Poetry
617 0 7

                                          Посветено на ....


Самотен можеш да бъдеш и без да си сам
Две близки думи, а пък с различен смисъл.
Може да си самотен дори и сред тълпа,
дори сред "приятели", дори сред близки.


Самотата е чувство, мъчително състояние,
а "сам", това е думичка, просто един факт.
От самотата трудно можеш да избягаш,
та дори край тебе всички да се веселят.


Самотен си, когато никой не те забелязва.
Ако човека с теб не иска да те разбере.
Ако четеш в погледите скрита неприязън
или каквото и да правиш, все не е добре.


Самотата и мен не отмина, нито ме пожали.
"Приятелка" от доста години е и с мен.
И кой знае, дали ще ме напусне някога
или ще ме преследва до последня ми ден
?


Наближава Коледа и много весели празници,
край мен е топло, а душата ми е къстче лед.
Ще се сгуша в
"самотата",
на празничната маса
и в мислите си ще бъда далече, далече...
.                                                   отново при теб...

 




 

 

 

© Пепа Деличева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Написала си прекрасен стих!!!
    Поздравявам те!
  • Благодаря на всички от сърце! И нека на празниците да забравим за "самотата" и да я накараме да танцува и се весели, заедно с нас! На всички желая една щастлива 2007 година!
  • Тъжно е!
    Много тъжно
    Харесва ми!
  • Поздрави, Пепинка!
    И весели празници!
  • Много е хубав и истински стихът ти, Пепина!
    Пожелавам ти една незабравима и несамотна Коледа!!!
    Много усмивки!
  • Хубав стих си е - да ...
  • Точно!!!

    Поздрав за стиха!
Random works
: ??:??