Dec 20, 2011, 10:03 PM

Посветено на Жоро Серафимов (Георги Димитров) 

  Poetry » Other
1929 0 6

НЕКА БОЖИЯТА ДЛАН СПРАВЕДЛИВО ДА СЪДИ...


За теб, който много очи си разплакал
и крехките женски сърца наранил,
за теб, който човечността си съблякъл
и толкова чисти души заблудил...

Уж име за теб на светец са избрали,
а тъне душата ти в кал и заблуда...
Жънеш чужди реколти, пиеш чужди похвали...
Ти, човек недостоен, потомник на Юда!

За теб, който сменяш декор след декор,
днес обиди ще сипеш, утре с плам ще целуваш...
Незавидна е ролята ти на актьор!
Отстрани виж се как жалко ти съществуваш!

Кажи ми какво чувстваш в тези минути,
когато за сметка на чуждата болка,
ти с думи се храниш, незаслужено чути...
Кажи ми какво си спечелил? И колко?

Колко струва да бъдеш човек, само час?
Добротата е избор! Не се тя купува!
Колко истини, питам, си казал на глас?
А лъжата спести, тя сама си изплува!

Пак за теб, и за всеки, когото с лъжа
съградил е живот - низ от кули фалшиви,
гледам днес към небето и рими редя -
знам, че там горе всичко се чува и види!

За теб... Да, за теб, ще се моля на Бог, 
та чернилката в твойта душа да пропъди,
и дяволът в тебе, студен и жесток,
нека Божията длан справедливо да съди!

 Павлина Соколова

Този стих посвещавам на човека, който излъга, че са негови моите стихове и тези на още много автори, между които Ясен Ведрин, Чавдар Райчев, Валентин Добрев, Поликсения Ангелова, Павлина Петрова, Димитър Никифоров, Даниела Ангелова, Ивайло Яков, Дилияна Пенчева , Carabianaса... и т.н... Месеци наред той е лъгал жените, че са "част от шесте му стихосбирки", свалял им е звезди с тях и е скачал от едно сърце на друго... Това, което искам да кажа на този човек, и на всички, които са като него е, че Господ вижда всичко и рано или късно всеки плаща за греховете си. Хора, бъдете искрени! И добри! Това е правилният избор!

© Павлина Соколова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??