May 26, 2013, 12:00 PM

Поздрав, изповеднико-море 

  Poetry » Other
387 0 1

 

Поклон ти правя, изповеднико-море!

Сред песъчинките ти  аз съм  зрънце пясък,

но ако стъпките ми  събереш,

към теб - ще се извие магистрала в блясък.

 

Дори дъха ми неочаквано да спре,

аз пак ще те зова по телепатия.

Нека свидетел ми е вечното небе -

на любовта ми си библейското зачатие.

 

Ако лъчи от погледа ми сбратимиш

безумно слънце над вълните ти ще грейне.

То необузданата Земя ще пепели

и  рана  до сърцето ù ще зейне.

 

Ако любовите  раздадени сбереш,

ще те превърнат във възхита и блаженство.

Но ще успееш ли, море, да разбереш,

че ти си първообраз в съвършенство.

 

Във  всички мигове на тоя бряг

ако почувствуваш  вятъра на свободата,

той  ще събуди вечния ти бяг

и ще сърфира  върху гребен на вълната.

 

Поклон от мене, изповеднико-море,

ти, неприсъща  уникалност от живота!

Ще се опитва мъдростта ти да съзре

духът ми - до последния ти атом.

 

© Диана Кънева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??