Jul 3, 2007, 7:37 PM

Прасе 

  Poetry
1691 0 4
Едно прасе ми рече:"Омръзна ми, човече,
да ме обнадеждаваш, че нищо страшно няма!
Познавам те отлично и е неприлично
в очите да ме мамиш - ти виждаш в мен салами!!!

И искаш да си трая, докато дойде края;
овцете са в съседство - те траят по наследство.
Рефлекс на Павлов има, само че за свини -
когато ножът блесне, квичиме като бесни.

Потрай от ден до пладне коремът да ми спадне!
Натъпках се с люцерна - така е по-модерно.
Отровен съм в момента. Разкарай тая лента -
очите ще ми връзва! Не съм чак толкоз бъзльо.

За Коледа не чу ли, че щяла да е юли?
Какво си се разбързал, кой те е отвързал?
Във вчерашната преса не чете ли къде са
убийците на свини? - в урановите мини.

Аз виждам твойта злоба прибрана вече в джоба.
И ножа там прибран е?! Не вярвах, че ще стане!!!
Добре постъпи, драги! Отивай си веднага!
Ходи и яж марули оттук та чак до юли!"

© Илиян All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??