Jul 15, 2011, 11:29 AM

„Прави каквото можеш с това, което имаш там, където си!“ 

  Poetry » Landscape
1695 0 4

Лале и птица срещнали се в индустриален град,

насред сивите павета.

Ти как поникна тук в тази мръсотия,

в безводна сухота? – зачудила се птицата!

А ти как тук дойде в този глад, негостолюбие?

 

Навело се лалето,

с тичинките си поръсило единствените семена,

за да нахрани птицата,

а тя с крилете си го скрила от преминаваща кола.

Прегръщайки се, те разбрали,

единствени са на света!

 

 

© Jana Light All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??