Dec 22, 2023, 9:36 PM

Право на избор 

  Poetry
134 0 0



Искам, но не ми се получава.
Раздавам се, печели кой не дава.
Горя като молитвените свещи,
а всички резултати са зловещи.

Ония дето лижат перспектива,
са винаги доволни до щастливост.
Тия дето си мълчат и бачкат,
ще ги оплюят или пък ще смачкат..

Шефът, то се знае, най-понася
да се решава винаги на маса.
А егото се гали от слагачи
и мнението им - за него значи!

Колко просто - всичко е пари!
Слагачът гледа да ги издои.
Ползва всевъжможни низки хватки,
в името на фентъзи загадки.

И трудещият се, се чувства гадно.
Семейството му винаги е гладно.
Проблемът е, че всичко се мълчи.
Лизач или работещ - избери!!!

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??