Отидох в Рая... Няма хора,
а в Ада пълно е с народ.
Празнуват Възкресение Христово
ще сготвят там за целия си род.
Да ползват огъня ми казват.
Набучили на кол са Божия агнец.
Молитви пеят, обичта показват,
на празник всеки е велик светец.
Прегръщат се, целувки мазни.
Очите празни вперили напред.
В главите бродят мисли разни
щастливи, делника им е наред.
Извиках гневен "Що сте тука",
а множеството ми отвърна в хор.
Той Ной виновен да бъдем тука,
че Кайн оставил някакъв позор.
Какво е да убиеш гневен брата,
нали нормално е, животът такъв.
Да търсиш със смъртта отплата,
отново е пролята чужда кръв.
Христос Возкресе, Истината да покаже,
дали видяхме я остава си въпрос.
© Гедеон All rights reserved.