Благодаря за празния Ти гроб!
Свидетел бе на смърт и възкресение.
Дари надежда за живот,
послужи за благословение!
Благодаря, че нямаше Те там.
Саванът непокътнат бе оставил.
Смъртта надви с Божествен плам.
Исусе, обещанието си не бе забравил!
Победна радост в миг ме завладява
като Йоан и Петър, и Мария.
Една надежда вечна ми остава,
от другите не мога да я скрия.
Благодаря, Исусе, за мига безценен
когато себе си предаде Ти за нас!
Благодаря, че мина пътя земен
и устоя до сетния си час!
Сърцето ми вълнува се и пее,
че няма власт, която да Те спре!
Исусе, щом Си жив и аз живея,
прекланям се пред трона Ти в небе!
© Галина Пенева All rights reserved.