Jun 29, 2017, 8:57 PM

Пречистващ мъжки дъжд 

  Poetry » Other
271 0 0

Имаш нужда от промени

в мъжките ти страхове

с тежки, хлъзгави, студени

и незнайни грехове.

 

Само дъжд ще ги измие

с вятър силен и с порой.

Тук доброто да се вие –

да познае пътя свой.

 

Ще усетиш, че огромен

става нощният капчук.

Ще навява смътен спомен

с непознат за тебе звук.

 

Може би ще го усетиш

и под свода изведнъж,

и от мокрото, че светиш,

като дважди къпан мъж.

 

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??