Имаш нужда от промени
в мъжките ти страхове
с тежки, хлъзгави, студени
и незнайни грехове.
Само дъжд ще ги измие
с вятър силен и с порой.
Тук доброто да се вие –
да познае пътя свой.
Ще усетиш, че огромен
става нощният капчук.
Ще навява смътен спомен
с непознат за тебе звук.
Може би ще го усетиш
и под свода изведнъж,
и от мокрото, че светиш,
като дважди къпан мъж.
© Никола Апостолов Всички права запазени