Jan 29, 2017, 4:20 PM

Пред тебе с поклон 

  Poetry » Love
220 1 4

Лицето ти – бяло във план,

излъчва пленяващи страсти.

И иде ми с дясната длан

да вдигна аз поздрав за "Здрасти!".

 

Прогледнах и вече разбрах:

очите ти – сини мъниста.

От радост в душата събрах

и цялата святост лъчиста.

 

Устата ти – мазана с мед,

отправя към мене покана:

изпий ме със ред и без ред,

като пълна със виното кана!

 

Над твоите сластни гърди

смирено главата си свеждам.

И тялото ще потвърди:

пред тебе в поклон се навеждам!

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??