Mar 7, 2006, 12:35 PM

Предчувствие 

  Poetry
836 0 7
Някой ден и аз ще си отида
от този свят, разцъфнал в шепа пръст.
Едно сърце на птица ще ми стига
за вечен гроб. И вишна вместо кръст -
листата си в очите ми да рони.
Прозрачни цветове да се разлистват
в следите от ръждясали пирони.
Да ме боли... Тогава ще съм чиста.
Тогава ще съм светла като песен.
Като сълза на славей неизплакана.
Като молитва тиха. Като есен,
разсипала листата си след вятъра.
Да ме боли... И цветовете бели
да капят вместо сълзи върху гроба ми.
нощта като прокъсана дантела
да ме прегърне... И да ме запомните!


Венцислава Симеонова

© Венцислава Симеонова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??