Jan 3, 2014, 7:33 PM

Преди да съмне 

  Poetry » Love
445 0 4

Преди да съмне, с теб ще сме си чужди,

нощта ще е изпила любовта

на глътки звездно-теменужени,

от нас ще си е тръгнала страстта.

 

Преди да съмне, вече ще сме други,

прегръдките ще се превърнат в болка

и жаждата ще замени тъгуване,

и ласките ми няма да са твои.

 

Преди зората (казват) е най-тъмно

и в този мрак ще се изгубим (ще боли),

ръцете празни, чашата изпил до дъно...

Не искам да дочакам този миг.

 

Преди зората ще си тръгна тихо,

дорде нощта допива чашата с любов,

а ти заспивай, приказки сънувай...

Със утрото ще почнеш нов живот.

 

Така е писано... Последна нощ (за спомен).

Вържи му панделка, завий го и поспи,

във мрака преди утрото си го припомняй,

а аз ще тръгвам, че разсъмването ще боли...

© Биляна Битолска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??