Предколедно
Чакани празници -
снежни, студени…
Тя няма граници.
Носиш ли в себе си Нея,
скрий всяка снежинка
до сърцето (нали е горещо),
да се стопи споделено,
да ти прошепне нещо…
Щом се огледа в очите,
ще тръгне надолу
и спряла в устните,
ще запее соло -
за мечтите,
за изкуството,
за съня на звездите,
за посоките пропуснати,
за миража на думите;
за блясъка -
в капката влюбен,
за просяка -
спящ, но все буден,
за хляба -
квасен със мухъл,
за вярата -
зъзнеща на боклука;
за милия старец,
живеещ в Лапландия,
когото все чакаме
да сбъдва желания...
Коледа. Празник е.
Снежно. Студено.
Любовта няма граници!
Ледове топи – споделена!
© Теди Савчева All rights reserved.
без граници и своеволия
ритмична,махагонова, непразнична
екстремна в старата си нова роля!