14.12.2009 г., 0:10 ч.

Предколедно - участие в Трети Коледен Творчески Фестивал 

  Поезия » Друга
723 0 10

Предколедно

 

Чакани празници -

снежни, студени…

Тя няма граници.

Носиш ли в себе си Нея,

скрий всяка снежинка

до сърцето (нали е горещо),

да се стопи споделено,

да ти прошепне нещо…

Щом се огледа в очите,

ще тръгне надолу

и спряла в устните,

ще запее соло -

за мечтите,

за изкуството,

за съня на звездите,

за посоките пропуснати,

за миража на думите;

за блясъка -

в капката влюбен,

за просяка -

спящ, но все буден,

за хляба -

квасен със мухъл,

за вярата -

зъзнеща на боклука;

за милия старец,

живеещ в Лапландия,

когото все чакаме

да сбъдва желания...

 

Коледа. Празник е.

Снежно. Студено.

Любовта няма граници!

Ледове топи – споделена!

 

 

 

© Теди Савчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??