Dec 26, 2006, 2:00 PM

Предприсъединително 

  Poetry
506 0 5

 

 

 

Купува свещи днес народа,

не за църква, не за бога,

нали ще влизаме в Европа,

спира АЕЦ, спира тока.

Догодина сбъдват се прогнози,

европейски данъци, налози,

кучетата да се регистрират,

кранчетата требе да се спират,

под забрана е домашната ракия,

ни с аверче, ни с комшия,

цените плавно ще се вдигат,

европейски трябвало да стигат,

токът, също парното, водата,

10 левов ръст на средната заплата,

фондове пари ще дават,

само на юнаци дето заслужават,

някой фондове са вече усвоени,

за държавни нужди тъй големи,

депутатска шайка в нова къща,

а народа беден да ги връща.

Туй се чува за Европа,

още малко и ще пукне топа,

и ще влезнем ний честити,

шумни, весели, добри и паразити,

пък ще видим що ще стане,

кой, кого за гърлото ще хване,

ний в европата ли ще се претопим,

или нея с хъс и майсторство ще побългарим.

 

© Деян Димитров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Тук си намерих нещо доста интересно...
    Права е Гери (и към днешна дата) - актуално!

  • Който с нас се е захванал, не е прокопсал. Поздрави за хубавия стих!!!
  • Радвам се, че съм успял да ви разсмея било то и за кратко.
    Весели празници и на вас.
  • Усмихна ме, макар да си е тъжна истина!
    Браво!
    Весели празници...по пътя към Европата/макар да сме си в нея/!
  • Актуално!
    Поздрави! Весели празници!
Random works
: ??:??