Болест нова има днес -
страшна е зараза,
не пропуска тя адрес
и не пита - може ли да вляза?
Народа тихо покосява
и падат жертвите завчас,
нивга се не уморява
и пълзи по целия атлас.
Но вий се хора не плашете
тази болест не боли,
ако пък случайно ù се отдадете -
най-много да ви умори...
Ходи тя по бедния, не пропуска и богатия
и нарича се таз нова чума, простичко - АПАТИЯ.
© Анонимен Анонимник All rights reserved.