Sep 27, 2011, 11:59 PM

Прекрасен е светът 

  Poetry » Other
563 0 5

Прекрасен е светът. За жалост, обществото

лихвар е - свойта лепта прибира ден след ден.

И ланецът ми  фин на шията хомот е,

и като орис тежък е кръстът позлатен.

 

Животе! Твоят глад не знае ли насита?

Не ти ли стигна робство, та искаш още власт.

Ти би могъл да си месия и спасител,

и вместо жупел - милост да хвърляш върху нас.

 

Да се зареем вън – додето поглед стига.

Очите са пияни, но трезвен е слухът,

пронизан от внезапен сопран на чучулига...

 

Така безславно няма да свърши моя  път –

гласът ми на възбог отново се издига.

И гледан отвисоко, прекрасен е светът.

 

© Владимир Виденов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??