Aug 16, 2020, 1:03 PM  

Преспи сняг (Кръговрат) 

  Poetry » Landscape
605 4 2

По вдъхновение от

прекрасното произведение на Елица Ангелова:

ВСЕ ТАКА

„… Все така ще се повтаря

в своя кръговрат.

Няма да го стигне старост

Лято – слънчев свят…”

Автор - voda (Елица Ангелова)

*

 

 

Кръговрат

(ПРЕСПИ  СНЯГ В КОСИТЕ)

(редактирано от Литатру – 17 август 2020)

Автор – Величка Богданова – Литатру

 

 

Идва, идва бяла пролет

и душите ни цъфтят.

Птици тичат в буен полет

и започват да гнездят…

 

Сбогом, сбогом, бяло лято,

сбогом! Махаме с цветя.

С тебе хуква птиче ято.

В нас се втурва горестта.

 

Идва, идва тъжна есен.

Плачат облаците пак…

Зимата ни пее песен

и ни кичи с китки - сняг.

 

Тъй сезоните се нижат:

цветни, бели… мили, зли…

и в косите ни нанизват

бели преспи сняг. Нали?!

 

*Литатру*

 

© Величка Богданова - Литатру All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Стойчо, зарадва ме много, а аз пак полюбопитствах, защото в момента още съм сама
    и имах нужда да си кажа с някого две добри слова.
    Много ти благодаря, че пак се обади!
    С обич!
    П. п. Елица от месеци не е идвала тук.
  • О,прекрасна поетична оратория!
    И мотото ни въвежда в това минорно настроение...
    Къде отиде Елица Ангелова?
    Или мъдро мълчи!?
    Стиховете са прекрасно напомняне,че есента е неизбежна по пътя към зимата...🤨
Random works
: ??:??