Jul 29, 2018, 1:26 AM

Престъпник 

  Poetry
545 0 1

Затворници, нищожни, тъпчат
съвестта, дано се разкаят за
своята вина, вина съкратила
всичко красиво в човешката душа.

Очакване на присъда, 1 година-2,
но кой знае дали светлина ще
просветли тяхната душа, времето
дали ще подобри цялото зло на света?

Човекът дано разкрие себе си,
че килията тъмна ще го подлуди,
а дали страстите ще му успокои?
Може би, но адски трудно би било това.

Въпреки извращенията създадени,
някой го обича, чака го в нощта,
трепери за прегръдката на звяра,
красавицата се умори и винаги ще й тежи.

© Т. All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Тежки въпроси вълнуват крехката ти млада душа, Вики!...Никога не е късно човек да се осъзнае и да промени посоката на живота си...Особено ако някой го обича!Поздравления за съдържателния стих!
Random works
: ??:??