Jul 29, 2013, 11:23 PM

През чуждия плет 

  Poetry » Phylosophy
483 0 4

През чуждия плет

Нощ и ден, втори месец работя
за човек, сбъднал мойте мечти:
с дом-палат във Мадрид и със доход,
пет живота да бъде пресит.

Втори месец не спирам. Работя
и го гледам как само седи
с поглед, вперен във някаква точка-
остров твърд сред море от беди

и тревоги на бързащи хора...
Кой не тича във нашия век
да преследва мечтите си свои?
Аз ги зърнах през чуждия плет.

Втори месец ги гледам в очите
и си мисля какъв съм глупак.
Слава Богу, че само съм зрител
и работя от сутрин до мрак!

© Петя Божилова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??