Aug 22, 2016, 6:16 PM

Презирайте поета 

  Poetry » Civilian
442 1 7

В душата на поета са събрани
ехтежи от света, от вечността...
Той носи разни мисли, болки, рани,
копнежи за любов, за красота...

Поетът буден е избран от Бога. -
По-важен е дори от депутат...
Защо го хулите със смях, със злоба,
а славите владетеля рогат?

Замервате твореца с недоверие,
засипвате го с прах, с лъжи без срам,
с боклук или с цветя от лицемерие...
Защото той е грешник най-голям?...

Не можете, нали, да му простите,
че има слабости и стръмнини?
Или това, че вижда в тъмнините
и търси волност, обич, правдини...

Презирайте го, че не му прилича
да бъде жив, да страда, да яде!...
Мъртвецът е безгрешен, по-обичан
и може би се чувства по-добре...

Марин Тачков
19 август 2016 г.


 

© Марин Тачков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??