Aug 23, 2018, 7:55 PM

Приказка 

  Poetry » Love
323 0 0

И ето, приказка разказвам,

приказката,  която щурците ми изпяха,

приказката прошепната ми от звездите,

а аз на тебе я предавам...

Ще я разказвам тихо – почти ще шепна-

така ще те приспивам нощем.

Със нежността си искам да те стопля...

Заспивай и сънувай ти морето!

Заспивай и сънувай ти вълните

и лодка, която по тях се носи...

В нея аз съм, при тебе идвам,

в съня ти аз ще идвам, мое Слънце,

ще идвам и ще те прегръщам,

ще те прегърна с ръцете, които

отдавна никой не са прегръщали,

защото принадлежат на тебе...

Ще те целувам със устните ми,

които за твоите жадуват...

Заспивай и сънувай, Слънце мое!

Заспивай и сънувай...

 

11-06-2018 год.              Maryroj

© МД All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??