Oct 12, 2006, 9:52 AM

Приказка за конете и камшика 

  Poetry
656 0 10
Приказка за конете и камшика


- Спрете, спрете! – пресипнало цвилеха конете.
Пищяха запенени, от болка озъбени.
- Не издържаме вече! Спрете за Бога!
- Горят дробовете и въздух не стига!
-Не мога, не мога! – креслив им отвърна камшик
и кървав изсъска над конските гриви.
Езици прехапали, очите им диви,
изранени копита в чакъла забили.
Камшикът играе, камшикът ругае, камшикът не спира –
като щик се забива в гърбове изранени.
Душата им конска от болка умира –
очите изцъклени, езици прехапани,
копита дълбоко в земята забити.
Дъждът мълчаливо там ги настигна.
В очите им конски студено надникна –
в полето свободно очите им впити...
Гръмливо въздъхна дъждът и по пътя отмина.

© Димитър Ганчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??