Jul 8, 2011, 10:04 PM

Приключение 

  Poetry » Love
525 0 4

Приключение

 

"Ти си истинска" - някой ми каза,

как трънлив бе пустинния бряг...

от тревата внезапно се вряза

остро шипче във босия крак.

 

Аз изохках и чух как засмя се,

а прибоят ревеше под нас -

издълбало морето тераса

за любимата своя вълна.

 

После сложило там водорасли -

да е меко, за нейно легло

и от морската пяна израсли

все нагоре - стъбло след стъбло.

 

Вятър брулел коравите тръни

и разяждала в корен солта,

но оставали истински верни,

днес цъфтяха те - морски цветя!

 

Като истинска тръгнах си първа -

след убождане кратко боли!

Разцъфтял виолетово-кървав -

в тоя бряг мойта кръв се смали.

© Даниела Тодорова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??