ПРИРОДАТА И НИЕ
Стоя на топличко и гледам през стъклото.
Там всичко е покрито с пухкав сняг...
А бързат хората подтикнати от "злото".
Колите пък форсират своя бяг...
От този сняг сега наоколо светлее,
усмихва ни се зимното небе,
напротив даже и в душата ми светлее
и в този ден се чувстваме добре!
А често с хулни думи черни ме Съдбата.
О, Зимата е истински сезон.
Не е приятна тя, щом бури я замятат!
И Снежко се качи на своя тон.
Но бури няма ли през другите сезоини?
Ако сме честни, това е така!
През лятото стихиите от "зло" се гонят
и страдаме от тяхната ръка!
Понякога аз знам Природата е крива!
За бурите ѝ не търси сезон!
А и дори когато тя е с нас игрива
не заслужава нашия Поклон!
23.01-2018г. София
© Христо Славов All rights reserved.