Oct 5, 2018, 2:46 PM

Присвояване 

  Poetry
314 0 0

ПРИСВОЯВАНЕ


При.своя.ва.се
всичко видимо и невидимо
на този свят.
При.таява.се
всичко движимо и недвижимо
при себе си – жена, син, или брат.
Дом, жени, богатства,длъжности
и титли, дори духовният свят,
минало, настояще и бъдности –
всичко, което те прави богат
и превъзходителство
над останалата гад.
Изборни гласове и жителство.
Всичко, което се купува
се и присвоява.
Кой те пита колко струва
"прогнилата от долу плява"?
Правителства се присвояват, 
държави, разделени светове.
Хаоси тук, там се създават.
Рушат се къщи, градове
все с цел присвояване
на нови светове.
Кървавите рани и убийствата,
на децата до мъртви майки плача,
на хората бягащи странствата,
всяка капнала капка сълза
са плод на нечовечна търговия,
където тия и ония
присвояват,
в греховност сатанинска падат.
Присвояват се и полюсите, космоса
и Марс дори ще присвоим,
за да се чуе там гласа
на оцелелите от бури и войни.
Там ще бъдат тези – присвоилите,
защото в тях са богатства и пари.
А останалите, „милите“,
„социално и духовно слабите“
Бог да им прости годите!


05 10 2015

© Надежда Борисова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??