Nov 3, 2014, 8:13 AM

Притежания 

  Poetry » Other
544 0 12

Притежания


Моят Принц 

е Лъжец.

Всъщност е Крал.

На Лъжците.

Конят се върна.

С подбити копита,

но как да попитам

къде без ездача си

по нощите

сам се е скитал?

Конска му работа.

Твар безсловесна.

Благодарен на всеки,

който го храни,

пои и разресва,

а пък нравът му кротък

галопира в баналната ни сиеста.

Няма лъжа и измама-

ето го: кротко препуска

през нивата с лука.

Тя не е моя,

но защо ли

за нея ми пука?

© Лина - Светлана Караколева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??