Когато паметта изневери
и в нов живот, и в ново тяло даже
сърцето чрез душата ще подскаже,
че любовта ми пак за теб гори.
Забравата не ще ни покори
и зла магия няма да ни смаже.
Различни днес – о, не – ще се окаже
как същите сме, а и по-добри.
Какво ли може да ни укори?
Какво, кажи, от теб ще ме откаже?
Привличането ще е вечно наше
и Лета го разбра, не ни изтри.
Не ни разделя нищо. С обич тук
отново сме сега един до друг.
© Асенчо Грудев All rights reserved.