May 19, 2009, 8:39 PM

Приятелство?! 

  Poetry » Other
548 0 6

Знаеш, че понякога греша, 
че не обичам правилата. 
Че часовника не си следя, 
че понякога заспивам със зората. 

Знаеш, че обичам всичко синьо
и музиката знаеш, дето слушам. 
Че обичам сок от боровинки 
и лесно късам новите ботуши. 

Познаваш ме напълно тривиално 
и знаеш ежедневните подробности. 
Познаваш всичко в мене по-банално, 
всичките любови и способности. 

Твърдиш, че ме познаваш най-добре. 
Познаваш ли фалшивата усмивка, 
която слагам си, когато ми е зле, 
когато пълен е деня с горчилка? 

Подавала ли си ми някога ръка, 
когато от приятел имам нужда? 
Познаваш ме такава и така, 
когато трябвам ти. А иначе съм чужда.

© Мария All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??