Nov 27, 2022, 7:36 PM  

Приятелство - следа 

  Poetry » Phylosophy
210 1 5

/ Татяна Г. Денева и Таня Мезева/

 

Т.Д. Имам нужда от теб,

както цветето капка вода,

както птица простора

жадува и миг свобода.

Имам нужда от теб,

както сухата пръст от дъжда,

както вълк единак

чака своята кръгла луна.

 

Т.М. Щом липсвам ти много,

значи нужна съм нейде в света,

като бяла свещица

и топла усмивка в нощта.

Щом липсвам ти, зная

че жива е твойта душа,

и въгленче тлее

в жаравата с мисъл една.

 

Т.Д. Без тебе не мога.

Животът е скучен без теб!

Ти си лек за тревоги,

Просто стойностен, верен човек.

Без тебе не мога.

Не искам! Мое второ си Аз.

От една сме порода...

Във нуждата даден ми шанс.

 

Т.М. Щом две сме, повярвай,

по пътя по-леко вървим!

До приятелско рамо

товарът на две си делим.

Земята олеква,

за миг просветлява денят.

Дори и в тревога

оставяш в мен светла следа.

 

27.11.2022 г.

 

 

© Таня Мезева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??