Feb 2, 2006, 2:54 PM

ПРИЯТЕЛЮ, ЩЕ ТЕ НАУЧА ДА ОБИЧАШ 

  Poetry
977 0 4

 ПРИЯТЕЛЮ, ЩЕ ТЕ НАУЧА ДА ОБИЧАШ


 
Да знам – да плачеш е ужасно!

 Да бъдеш сам – непоносимо е дори!

 Ти подари ми час отплата

 и аз от болката ще те спася!

 

 Та заедно да тръгнем по земята

 да търсим розовия храст,

 да сбираме за обич, болка и утеха

 от неговата светлина.

 

 И не е нужно да си влюбен в мене.

 Не, не е нужно да обичаш мен.

 Дълбоко вдишай аромата
 
на току-що разпъпилия цвят.

 Повярвай в думите,

 които идват като песен

 да търсят път към чуждите сърца.

 Приятелю, защото да обичаш

 е благослов от божия ръка!

 

 Макар и да е малко страшно,

 малко трудно

 бих искала да те науча на това!

 

© Елена Бързева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Браво страхотно е! Уцели ме право в сърцето! Аз не можах да науча моя най-добър приятел да обича и го загубих ..... пожелавам ти да успеш да научиш твоя! Успех!
  • Красиво и свежо, като разцъфтял розов храст
  • Браво,Елена!Много добър стих,а и си много права..От обичта боли,но и от любовта идва щастие..Искрено ти желая да накараш приятеля си да започне да обичаУспех!От мен 6+
  • И от мен 6
Random works
: ??:??