Dec 23, 2021, 12:18 PM

Признание 

  Poetry
241 0 0

 

На традициите не робувам,
живея ден за ден,
но тихичко си в мислите бленувам,
постигам цели, сбъдвам и мечти. 

 

На суетата не слугувам,
живея простичък модел,
но тихичко в охолство си празнувам
духовна сладост в дом сплотен. 

 

На мъдростта отдавам почит, 
а любовта - поставям я на пиедестал, 
скромност - казват: " краси човека",
благородство - тази ценност Бог на силните е дал. 

 

Истинска не съм,
лицемерна в малкото си време -
усмихвам се, но не щете и да знаете коя съм,
човек - греховен като всички вас!
Обредността не ни спасява,
дори старанието към "добрия тон" и праведни дела.

 

На старите писания се доверявам,
макар да не живеем в библейски времена,
словата в КНИГАТА ме проверяват
и ме карат да ПРОСТЯ... 

                  

© Красимира Генева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??