Още една истина - за да си мъртъв!
Когато Пеперудата на залеза
откъсва своите криле
в пунктираната линия на цветовете,
"живял ли си?" - това е най-последното,
което ще си спомняш...
В далечните провинции на залеза
една изгубила се пеперуда
не стига Омагьосаното цвете.
Крилата й, до вчера - Знаме на надеждата,
сега са само призрачни парчета равнини -
от тялото към нищото
оставащото продължение...
© Младен Мисана All rights reserved.