Feb 4, 2009, 8:14 AM

Продължавайки 

  Poetry » Other
523 0 7
През ръцете ми преминаваха
пясъчни бури.
И изтече през пръстите
много вода.
Във ръцете си нося и
хляба, и кръста си...
А в очите ми
още не гаснат звездите
И не стихват сърдечните удари.
Бият ритъмно...Поривни.
Във косите ми водопади
- бели истини.
Под краката ми кални следи.
Заличавам ги. Бързам...
Чертая нови валози.
А в сърцето макар
бушуват отколешни рани.
И утринни спазми.
По пръстите -
утрешни залези лепнат,
кървави...
Но във мене са хлябът и кръстът.
Вдигам глава.
Продължавайки...

© Нели All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??