Oct 26, 2013, 5:55 PM

Продължение на "Извинете" (приказката от 21 век) 

  Poetry
592 0 7

Продължение на "Извинете"
(приказката от 21 век, която ви "прочетох" вчера) 



Днес слънчевото утро ме навежда
на някак си примамливата мисъл
да вкарам героинята Надежда,
по-позитивен край за да допиша:

... След своето безсмислено родео
набавила си разум и поука,
един ден на вратата на Ромео
пак Жули (старата любов) почука.

Ловецът арестува Кумчо Вълчо
щом съвестта във него заговори.
А внучката при баба си се върна
и да ù бяга вече не повтори. 

Двете прасенца във затвора бяха,
и странно: в него се очовечиха.
Щом своята присъда излежаха,
на брат си нова къща построиха.

А за Снежанка и за Пепеляшка
пак роклите се върнаха на мода.
Отвориха си фабрика шивашка.
Познайте кой там днес забърсва пода?

Алиса пусна жалба в общината.
Затвориха го онзи бар известен.
Пинокио ù беше адвоката,
(и този път наистина бе честен!)

Разбраха всички приказни герои,
че чудесата случват се когато
всеки от тях сърцето си отвори
и тръгне по пътя на добротата...

... И ето, че възможно е и тук
да се променя всичко за момент,
и със усмивка весела, напук
да свършват приказките с...
 ... "Happy end!" 

Павлина Соколова

© Павлина Соколова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Хубаво е всичко в твоята съвременна приказка - и посланието, и изпълнението й. Истинска наслада за оптимисти, а сигурно и за песимисти
  • "... И ето, че възможно е и тук
    да се променя всичко за момент,
    и със усмивка весела, напук
    да свършват приказките с...
    ... "Happy end!" "

    Почти повярвах в хепиенда мил
    сълзи дори протекоха от радост,
    а после осъзнах, че е април
    най-първия му ден от календара
  • Нали е приказка, трябва да свърши добре...
  • Е-е-е, прекрасно!
  • А, такаааа! Всичко е добре щом свършва добре. Има надежда значи... Поздравче и браво!
  • Що така, бе Миме, (галено от ММ) я пак да си ги обърнеш надолу с главата
Random works
: ??:??